Translate

2013. január 3., csütörtök

Perec - Marika receptje alapján

 
 
Ezeket a pereceket egy kapott recept alapján készítettem, nálunk nagy sikere volt. Buliba nagyon jó, kívánja az italt. :)
 
Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg Ráma margarin
  • 25 dkg sajt
  • 2 dkg szalakáli
  • 1 pohár tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál só
Az összes alapanyagot összegyúrjuk, kemény tésztát készítünk.
A tésztát 4 órán át pihentetjük - lehetőleg hűvös helyen, mert a keményebb tésztát könnyebb lesz kinyújtani.
A 4 óra elteltével a tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, és perecszaggatóval kiszaggatjuk.
A tetejét tojással megkenjük, ízlés szerint sajttal és köménymaggal szórjuk meg.
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése