Translate

2013. január 3., csütörtök

Újévi lencseleves Kriszta módra


Mivel az Új Év első napján majdhogynem kötelező lencsét enni, ezért már második alkalommal főztem lencselevest.

Hozzávalók:
  • 1/2 kg füstölt hús
  • 25 dkg lencse
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • gulyáskrém
  • pirosarany
  • pirospaprika
  • kevés liszt
  • só, bors, delikát
Először megfőzzük a kockára vágott füstölt húst. Ha megfőtt, akkor kiszedjük a húsdarabokat a léből.
Ha nem akarjuk túl sósra a levest, akkor a lé felét célszerű leönteni (lefagyasztva később felhasználható más levesekhez) és vízzel pótolni. Tehát a füstölt hús levébe tesszük fel főni a lencsét és a zölségeket (sárgarépa, fehérrépa, hagyma). Ha megfőtt, akkor visszateszzük hozzá a főtt füstölt húst. Ezt követően következik az ízesítés ízlés szerint. Az általam olvasott receptekben rántást kell készíteni rá, én csak simán hozzá szoktam szórni a pirospaprikát és a kevés lisztet.
A fűszerek hozzáadása után felrottyantjuk és már kész is a fincsi leves.
Remélhetőleg szerencsét is fog hozni. :)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése