Translate

2012. november 3., szombat

Tárkonyos raguleves

 
Egyik alkalommal, mikor egy nem szokványos levest szerettem volna készíteni, akkor bukkantam rá erre a levesre.
 
Hozzávalók 4 főre:
  • 2 egész  csirkemellfilé
  • 3 ek olaj
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 kisebb darab karalabé
  • 1 kisebb zeller
  • 1 jó nagy fej vöröshagyma
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 ek  tárkony  (lehet több is, ízles szerint)
  • 3 dl tejszín
  • 1 citrom leve
  • 4 db erőleveskocka
  • 3 ek petrezselyem
 
Elkészítés
 
  1. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk.
  2. Egy jó nagy lábosban felhevítjuk az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk.
  3. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk.
  4. Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük vízzel.
  5. Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez.
  6. Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk.
  7. Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele.
  8. Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét.

1 megjegyzés:

  1. Azoknak a leveseknek az egyike, amit soha nem sikerült még elrontani. Szerintem nagyon ízletes és kiadós leves (egyik vendégem sem panaszkodott még, ha ilyet készítettem).
    Jótanács: mielőtt a citrom levét hozzáadjuk, vegyük le a gázról az edényt, mert ha közvetlenül a forrásban lévő leveshez öntjük, akkor az esetek többségében kicsapja a tejszínt. Ízre nem lesz rosszabb, csak esztétikailag. :)

    VálaszTörlés