Translate

2013. január 6., vasárnap

Raguleves, ahogy én csinálom



Hozzávalók:
  • csirkeaprólék vagy csirkemáj (tetszőleges mennyiség - attól függően, hogy mennyire akarjuk "húsosra")
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • fél üveg zöldborsó (persze ha van friss, akkor az is jó :) )
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 4 kanál liszt
  • 2 húsleveskocka
  • kevés zsír
  • kevés pirospaprika a rántáshoz
  • fűszerek ízlés szerint (sót és delikátot használok átalában hozzá)

1. Megfőzzük a csirkeaprólékot/csirkemájat és a karikára vágott sárgarépát és fehérrépát a húsleveskockákkal együtt.
2. Ha hab keletkezik (mint a húslevesnél), akkor azt lekanalazzuk a tetejéről.
3. Ha megfőtt, akkor hozzáadjuk a lecsepegetett zöldborsót (ha friss borsónk van, akkor azt is együtt főzzük a többi összetevővel).
4. Könnyű rántást készítünk a kis fej vöröshagyma, zsír, kevés liszt és pirospapika felhasználásával. Felengedjük kevés vízzel és felforraljuk. A felforrt levet rászürjük a levesre és összeforraljuk.
5. A tojásból, lisztből és kevés vízből lágy, majnem folyós nokedli alapanyagot készítünk és beleszaggatjuk a levesbe.
6. Mikor megfőttek a nokedlik is, akkor ízlés szerint ízesítjük a levesünket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése