Translate

2013. január 6., vasárnap

Főfogás mexikói módra



Hozzávalók:
  • 1/2 kg darált hús
  • 1/2 kg csirkemell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db csípőspaprika
  • 2 tojás
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 1 doboz konverv vörös bab
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db pritaminpaprika
  • olivaolaj
  • rozmaring
  • bors
  • kechup

Az eredeti recept nem teljesen így nézett ki, de mivel a szomszédos boltban vasárnap nem lehet minden hozzávalót megvásárolni, ezért kicsi átalakításon esett át. Szerencsére az eredmény jó lett. :)

1. A darált húst a fokhagymanyomón átpasszírozott fokhagymával, sóval, borssal, 2 tojással és 1 apróra vágott csípőspapírikával összekeverjük. Egy kicsit lágyabb lesz, mint a fasírt massza, mivel ebbe nem rakunk kenyeret.
2. A kész masszából golyókat formázunk és csirkemell csíkokba tekerjük. Az elkészült "csomagokat egy tepsibe rendezzük és meglocsoljuk kevés olajjal. Kb. 20-25 percig sütjük 220 fokon.
3. A kukoricát, vörösbabot, apróra vágott lilahagymát, csípőspaprikát, pritaminpaprikát összekeverjük egy tálban. Rozmaringgal ízesítjuk. Olivaolajat és kechupot öntünk rá ízés szerint, majd az egészet összekeverjük. Fogyasztásig a hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek.
4. Hasábburgonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése