Hozzávalók:
- 1/2 kg darált hús
- 1/2 kg csirkemell
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db csípőspaprika
- 2 tojás
- 1 doboz konzerv kukorica
- 1 doboz konverv vörös bab
- 1 fej lilahagyma
- 1 db pritaminpaprika
- olivaolaj
- rozmaring
- só
- bors
- kechup
Az eredeti recept nem teljesen így nézett ki, de mivel a szomszédos boltban vasárnap nem lehet minden hozzávalót megvásárolni, ezért kicsi átalakításon esett át. Szerencsére az eredmény jó lett. :)
1. A darált húst a fokhagymanyomón átpasszírozott fokhagymával, sóval, borssal, 2 tojással és 1 apróra vágott csípőspapírikával összekeverjük. Egy kicsit lágyabb lesz, mint a fasírt massza, mivel ebbe nem rakunk kenyeret.
2. A kész masszából golyókat formázunk és csirkemell csíkokba tekerjük. Az elkészült "csomagokat egy tepsibe rendezzük és meglocsoljuk kevés olajjal. Kb. 20-25 percig sütjük 220 fokon.
3. A kukoricát, vörösbabot, apróra vágott lilahagymát, csípőspaprikát, pritaminpaprikát összekeverjük egy tálban. Rozmaringgal ízesítjuk. Olivaolajat és kechupot öntünk rá ízés szerint, majd az egészet összekeverjük. Fogyasztásig a hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek.
4. Hasábburgonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése