Translate

2017. október 23., hétfő

Rakott bolognai

Nálunk rendszeresen asztalra kerül a bolognai ragu, bár én általában nem spagettivel készítem, hanem penne tésztával.
Mikor egyszer újítani szerettem volna, akkor az alábbi finomság lett a végeremény (az ételfotózást még kicsit gyakorolnom kell).


Mi kell hozzá?
Bolognai ragu
- fél kg darált hús
- 1 csomag bolognai alap
- hagyma
- olaj
- ízlés szerint fűszerek

Az apró kockára vágott hagymát olajon megdinsztelem, ha üvegesre sült, akkor hozzáadom a darált húst. Ha a hús megfehéredik, akkor öntöm hozzá a bolognai alap port. Jól összekeverem, majd öntök hozzá vizet. Mivel mi fűszeresebben szeretjük, ezért fel szoktam tuningolni egy kicsit az ízvilágot. Teszek bele pirospaprika port, piros aranyat, gulyáskrémet, mindkettőből csemegét és csípőset is. Ha erősebbre szeretném, akkor pedig még egy kis csípőspaprikát is.
Amig megfő a ragu, addig megfőzöm a pennetésztát.

Ha elkészültünk az előkészítéssel, akkor kivajazom a jénai tálat, aztán rétegesen beleteszem a tésztát, majd ragut, ismét tésztát, ismét ragut, a tetején tészta zárja a sort. Mikor tele a tál, akkor ráöntök egy doboz főzőtejszínt. A tetejét megszórom reszelt sajttal, majd az egész mehet a sütőbe.
Rövid idő alatt készre süthető, ha rásül a sajt, akkor már el is készült.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése