Translate

2012. november 25., vasárnap

Lebbencsleves

Ebből a levesből számomra kétfajta variáció létezik, koleszteringazdagabb és koleszterinszegényebb :).
 
Az, hogy melyik variáció készül a kezdő lépéstől függ:
a lebbencstésztát megpiríthatom szalonnából kisült zsíron és olajon is.


Hozzávalók:

  • Ujjnyi szalonna v. étolaj
  • Lebbencstészta
  • 4-5 db közepes burgonya
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma v. piritott hagyma kocka (morzsolható variációban kapható)
  • fűszerek (só, pirospaprika, ételízesítő) ízlés szerint

1. Megpiritjuk a lebbencstésztát szalonnazsíron v. étolajon, ha szalonnazsíron piritjuk, akkor az apróra vágott hagymát is vele piritjuk.
2. Mikor halványbarnára pirult, akkor felöltjük vízzel.
3. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, sárgarépát és fehérrépát.
4. Hozzáadunk kb. 1 evőkanálnyi pirospaprikát.
5. Mikor már majdnem puhára főtt a burgonya és a zöldségek, akkor sózzuk, fűszerezzük. Ilyenkor szoktam hozzámorzsolni a pirított hagymakockát, ha az első lépésben nem adtam hozzá hagymát.
 
A lebbencstészta adagolásnál oda kell figyelni, hogy főzés közben megdagad a tészta, így alkalmanként nem leves lesz a főzés eredménye :), bár így is ehető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése