Translate

2016. augusztus 22., hétfő

Hagymás bab... csak nehogy Piedone megtudja :)

Hozzávalók:
kevés zsiradék (zsír vagy olaj)
pár fej vöröshagyma (ízlés szerint, nálunk a 3 fej kevésnek bizonyult, utána kellett még pótolni 2 fejet)
1/2 kg bab

bors

A babot beáztatjuk minimum fél napra, aztán megfőzzük ehető puhaságúra.
A kevés zsiradékon megfuttatjuk az összeaprított hagymát. A párom direkt azt kérte, hogy láthatóak legyenek a hagymadarabok, így nem vágtam nagyon apróra.
Nem kell lepirítani, csak egy kicsit megforgatni a zsiradékban, aztán mehet hozzá a megfőzött bab vagy a kényelmesebbek konzerv babból is csinálhatják. A babot összeforgatjuk a hagymás zsiradékkal, sózzuk, borsozzuk. 
Aztán kevés vizet adunk hozzá és fedő alatt összerottyantjuk. 

Ha a bab főzési idejét nem vesszük figyelembe, akkor kb. fél óra alatt elkészülhetünk vele.
Kiadós, laktató étel... de utána vigyázat :) :) :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése