kevés zsiradék (zsír vagy olaj)
pár fej vöröshagyma (ízlés szerint, nálunk a 3 fej kevésnek bizonyult, utána kellett még pótolni 2 fejet)
1/2 kg bab
só
bors
A babot beáztatjuk minimum fél napra, aztán megfőzzük ehető puhaságúra.
A kevés zsiradékon megfuttatjuk az összeaprított hagymát. A párom direkt azt kérte, hogy láthatóak legyenek a hagymadarabok, így nem vágtam nagyon apróra.
Nem kell lepirítani, csak egy kicsit megforgatni a zsiradékban, aztán mehet hozzá a megfőzött bab vagy a kényelmesebbek konzerv babból is csinálhatják. A babot összeforgatjuk a hagymás zsiradékkal, sózzuk, borsozzuk.
Aztán kevés vizet adunk hozzá és fedő alatt összerottyantjuk.
Ha a bab főzési idejét nem vesszük figyelembe, akkor kb. fél óra alatt elkészülhetünk vele.
Kiadós, laktató étel... de utána vigyázat :) :) :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése