Translate

2016. augusztus 25., csütörtök

Tejfölös-fokhagymás-füstölt sajtos csirkemell

Hozzávalók:
1-1,5 kg csirkemell
1,5-2 nagy tejföl
fokhagyma vagy fokhagyma-granulátum
20-30 dkg füstölt sajt
kevés zsiradék a tepsi kikenéséhez (én vajat használtam)


Ez a mennyiség 4-6 fő részére elegendő.
A csirkemellt szeletekre vágom, megsózom, kevés fokhagyma-granulátumot szórok rá és a kivajazott tepsibe fektetem őket, max. 2 rétegben.
A tejfölt kikeverem az ízlés szerinti összezúzott foghagymával  vagy granulátummal, majd ráöntöm a húsra.
Az egész tetejére ráhalmozom a reszelt füstölt sajtot.
Először fólia alatt sütöm, mikor már megpuhult a hús, akkor takarom ki és sütöm le a készítményt.
Amikor már nem folyik az öntet és a sajt aranybarnára sült, akkor van kész.
Frissen és újramelegítve is nagyon finom. Rizzsel vagy hasábburgonyával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése